Eksklu­siv coworking

Pangea ønsket å utvide sine eksisterende lokaler på Tjuvholmen med byens mest eksklusive «coworking» for investeringsselskaper. De overtok toppetasjen i bygget der de har sittet siden 2009, og Scenarios oppgave var å lage 2–3 «family offices» for mindre leietakere i tillegg til å utvide møteromssenteret, samt å etablere ny resepsjon og kundesone. Det nye arealet var på ca. 800 kvadratmeter.
Pangea ønsket å utvide sine eksisterende lokaler på Tjuvholmen med byens mest eksklusive «coworking» for investeringsselskaper. De overtok toppetasjen i bygget der de har sittet siden 2009, og Scenarios oppgave var å lage 2–3 «family offices» for mindre leietakere i tillegg til å utvide møteromssenteret, samt å etablere ny resepsjon og kundesone. Det nye arealet var på ca. 800 kvadratmeter.

De nye lokalene skulle passe sammen med dagens lokaler, som fremstår som attraktive og eksklusive, men allikevel fremstå som noe nytt. Lokalene skulle være moderne og fremtidsrettet, samt trivelig og hjemmekoselig. Pangea ville at det skulle oppfattes som «a second home». Generøs takhøyde, vinduer fra gulv til tak og store rom, ble kombinert med mer private avdelinger og stuer, og den fantastiske utsikten over Oslo og Oslofjorden var et flott bakteppe for interiøret.

I nært samarbeid med Pangea har Scenario vært med på å utforme hele konseptet. Scenario har bistått med alt fra planløsning, interiørkonsept, fast inventar og spesialelementer, til gjennomføring av prosjektet. Planen er en kombinasjon av motsetninger mellom myke og harde former og overflater. Buede vegger i varmt tremateriale, og rette vegger med aluminiumskledning. Gangsoner og fellesarealer er som et galleri for den fantastiske kunsten, som har spilte en veldig viktig rolle i konseptutviklingen og for det endelige resultatet.

Bindeleddet mellom åttende etasje, de eksisterende lokalene og toppetasjen, ble en stor spesialdesignet buet interntrapp i tre og glass. Veggen i trappehullet ble kledd med finerplater i full høyde, der platene ble montert forskutt med lys i overlappen mellom platene. Det samme prinsippet ble brukt på den buede veggen bak resepsjonen som skjuler kaffestasjon, oppbevaringsskap og kopirom. I senter av rommet når man kommer opp trappen er det en sirkulær lysinstallasjon med en diameter på ca. tre meter. Ut fra «sola» er spilehimlingen lagt som stråler, noe som understreker formen på rommet. Resepsjonsdisken følger også formen på rommet og er laget i en kombinasjon av tre og flis. Resepsjonen er avskjermet fra møteromsavdelingen med en buet spilevegg. I stuene har de designet bokhyller som har innebygde damppeiser.

Garderoben og dører inn til tekniske rom har samme materiale som veggene slik at de blir minst mulig synlige. Møterommet ved resepsjonen har skyvedører i glass som skjules inn i den buede aluminiumsveggen når rommet ikke er i bruk. De sirkulære håndtakene i lokalet er spesialdesignet av Scenario. Toalettene har gulv og brystning kledd i marmor. Den samme steinen er brukt på innredningen som er spesialdesignet og tilpasset rommene.

Henriksen Snekkeri har laget alt av spesialdesign – alt fra veggkledninger i tre og aluminium, spesialdører i full høyde, bokhyller, spilevegger, baderomsmøbler, skjulte dører, og ikke minst spilehimlingene. Gårdeier Eiendomsspar sammen med Neteland entreprenør har vært en stor bidragsyter for at Pangeas ønsker har blitt realisert. Resultatet har blitt et lokale som alle bidragsytere er stolte av, og Pangea har oppnådd målet sitt om å få et av byens mest eksklusive coworkingarealer.

En buet vegg bak resepsjonen skjuler kaffestasjon, oppbevaringsskap og kopirom.

Alt fra veggkledninger i tre og aluminium, spesialdører i full høyde, bokhyller, spilevegger, baderomsmøbler, skjulte dører, og ikke minst spilehimlingene er spesialdesignet.

Pangea har oppnådd målet sitt om å få et av byens mest eksklusive coworkingarealer.

Lokalene skulle være moderne og fremtidsrettet, samt trivelig og hjemmekoselig.

Myke og harde former og overflater.

Kreditering

PANGEA PROPERTY PARTNERS, OSLO
Firma
AS SCENARIO INTERIØRARKITEKTER
Prosjektansvarlig
Heidi Berg Edbo, interiørarkitekt MNIL
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Heidi Berg Edbo
Oppdragsgiver
Pangea Property Partners
Foto
Helene Strand
Web
scenario.no
Prosjektadresse
Tjuvholmen allé 3, 0252 Oslo
Kontorets historie
Eksklusiv coworking
Dialog mellom gammelt og nytt
Til toppen