God opp­start

Finstart Nordic investerer og utvikler startups innenfor fintec markedet. Da Kubik Interiørarkitekter startet prosessen med Finstart skulle de ta over to etasjer i Kongensgate 12 – nå, ett år etter, har de vokst og sitter i tre kontoretasjer i tillegg til første etasje.

God opp­start

Finstart Nordic investerer og utvikler startups innenfor fintec markedet. Da Kubik Interiørarkitekter startet prosessen med Finstart skulle de ta over to etasjer i Kongensgate 12 – nå, ett år etter, har de vokst og sitter i tre kontoretasjer i tillegg til første etasje.

Første etasje har store vinduer ut mot gateplan. Denne etasjen er samlingspunktet for alle de ulike start up-selskapene på huset. Her holdes det foredrag og workshops. Man finner varierte møteplasser for å ta en kaffe, jobbe eller ha et lite møte. Lunsjen serveres i denne etasjen og man kan benytte seg av en møteromsavdeling i bakkant av lokalet. Man kan også leie etasjen for events hvis man ønsker det. Vinduspostene mot gaten ble utnyttet som sitteplasser og belyst for å trekke til seg oppmerksomhet fra forbipasserende. Et amfi ble bygget for å romme et stort antall mennesker ved større arrangementer – og er også en svært populær møteplass blant de ansatte.

Finstart ønsket seg et interiør som speiler deres identitet og profil – de ønsker å være som et hvitt lerret for nye start ups. Her skal de ulike gründerne kunne blomstre og finne sin identitet. De jobbet med å få inn materialer og funksjoner på det hvite lerretet. Akustikkelementer, oppslagstavler, skrivetavler og møbler er nøye planlagt for å passe med firmaets profil. Tekstiler og møbler er trukket i naturmaterialer som gir et harmonisk og rolig preg på lokalene. Kontoretasjene er organisert for å kunne tilpasse seg ulike start up-størrelser. Det er mulighet for å skille av deler av etasjer eller velge å ha det helt åpent. Hver etasje har et lite tekjøkken, møterom og stillerom – men i hovedsak er det arbeidsplasser som fyller disse etasjene. Samlingspunktet og kjernen ligger i første etasje for å skape kunnskapsutveksling og møteplasser mellom de ulike selskapene. Det ble lagt stor vekt på belysningen av lokalene. I samarbeid med Arve Hansen og Lightbureau utviklet interiørarkitekten en lysplan som forsterket den gode takhøyden og den buede himlingen. I inngangen i første etasje er det benyttet armaturer som minner om gatelys for å trekke gatelivfølelsen inn i lokalet. Kontoretasjene har en spennende lysplan med en kombinasjon av lysrør som lyser opp buene og gir generell belysning i lokalet og sobert fargede pendler i møterom, kjøkken og stillerom. Huset myldrer av liv og det er aktivitet i alle kroker av lokalene.

Små båser til å arbeide i skiller den åpne workshop-sonen og kantine og møteromsdelen.

Amfiet gir plass til mange deltagere på konferanser og workshop og er et supert sted å ta morgenkaffen eller ha uformelle møter mellom jobbøktene.

Veggene i lunsj- og workshop-arealet er designet for å kunne skrive og henge ting på.

Fleksibelt lyst, og innbydende i kontoretasjene.

I møteromsavdelingen finner man ulik type møblering for ulike aktiviteter. Gjennomgående for alle rommene er de lyssatte gardinene, fargede pendler og masse skriveflater på veggene. En baklys-gardin i møterommet gir følelse av dagslys i det dype lokalet og gjør møterommene lyse og trivelige.

Kreditering

FINSTART NORDIC, OSLO
Firma
KUBIK INTERIØRARKITEKTER AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Pia Sand
Prosjektleder
Hege Liven
Oppdragsgiver
Finstart
Grafisk utsmykking, foliering, skilting
Ole Torp, Kubik Interiørarkitekter AS
Andre fagfelt
Lightbureau, Arve Hanse
Foto
Kjetil Gudem
Web
kubik.no
Prosjektadresse
Kongens gate 12, 0153 Oslo
En hemmelig hylle i Trondheim
En ny æra for ærverdig villa
Et sunt miljø for coworking
Synlige historiske spor
Trygge omgivelser
Organiske former
Til toppen