Leg­en­darisk fargepalett

I samarbeide med Koi fargestudio har Kubik Interiørarkitekter utviklet Porsche Norge/Autozentrums nye hovedkontor på Ryen i Oslo. Fargekonseptet som ble utviklet av Koi fargestudio tar utgangspunkt i Porsches legendariske 911-farger fra 60- og 70-årene.

Leg­en­darisk fargepalett

I samarbeide med Koi fargestudio har Kubik Interiørarkitekter utviklet Porsche Norge/Autozentrums nye hovedkontor på Ryen i Oslo. Fargekonseptet som ble utviklet av Koi fargestudio tar utgangspunkt i Porsches legendariske 911-farger fra 60- og 70-årene.

Konseptet skulle også vise Porsche som brand; luksus, kvalitet og lekre detaljer. Dette har vært førende for valg av møbler, tekstiler, materialer og belysningsarmaturer. Resultatet ble et unikt og elegant kontorlokale tydelig inspirert av 60- og 70-årenes estetikk. Her er ikke en hvit flekk å spore noe sted, de ansatte kan boltre seg i rik farge- og materialbruk.

Hvert team ble definert med et stort foto av en klassisk Porsche-modell i en egen unik Porsche-farge. Bildet ga utgangspunktet til fargen på tepper og bordskjermer i de ulike teamene. Kontoretasjen ble organisert med en tradisjonell planløsning med åpne teamplasser hvor teamlederen sitter i eget cellekontor. Sjefskontoret er stort og sentralt plassert i lokalet. Det ble valgt møbler med referanser til 60-årene – blant annet er stoler og sofaer fra Hans Brattruds nylanserte Futura-serie å finne i sosiale soner og på sjefens kontor.

Utover en rik fargepalett er det valgt bestandige materialer som heltre eik i den spesialsnekrede kaffebaren, messinglamper over arbeidsplassene, en varm brun linoleum på arbeidsplassmøblene, cognacfarget hud og ulltekstiler ble brukt på de polstrede møblene. Veggene på sjefens kontor er tapetsert med et klassisk Biri-tapet. Det er også en rik bruk av planter i lokalet. Planter er brukt som romdelere i det åpne landskapet, og en stor mosevegg med en rød Porsche-logo ønsker deg velkommen inn til kontoret.

Toalettbesøket i disse kontorene er også en opplevelse. Forrommet til toalettene er Bubble Gum Rosa – og hvert avlukke har fått sin egen farge på fliser og fuger.

Rik fargepalett og bestandige materialer er gjennomgående valgt.

Team Lilla med teamleder-kontoret i forkant.

De klassiske møblene fra Hans Brattrud i hud og krom inviterer til å slå seg ned i den sosiale sonen.

Team Blå.

Styrerommet, med en flerfarget Porsche-modell som inspirasjon. Drop in-plasser for gjester i forgrunnen.

Møbleringsplan

Kreditering

Porsche Norge, Hovedkontor
Firma
KUBIK INTERIØRARKITEKTER
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Pia Sand
Oppdragsgiver
Koi fargestudio
Byggherre
Porsche Norge
Foto
Einar Aslaksen
Web
kubik.no
Prosjektadresse
Ryenstubben 7, 0679 Oslo
En hemmelig hylle i Trondheim
En ny æra for ærverdig villa
Et sunt miljø for coworking
Synlige historiske spor
Trygge omgivelser
Organiske former
Til toppen