Sosiale møtepunkt

Cadi interiørarkitekter AS fikk i oppdrag av Totalreform AS å utarbeide et designkonsept og en ny planløsning for de nye kontorlokalene til IFS (Industrial and Financial Systems) i Asker. IFS ønsket et åpent kontorlandskap med en blanding av faste arbeidsplasser, «shared desk», lesesalsplasser og et møtesenter. Det var også fokus på gjenbruk av møbler.

Sosiale møtepunkt

Cadi interiørarkitekter AS fikk i oppdrag av Totalreform AS å utarbeide et designkonsept og en ny planløsning for de nye kontorlokalene til IFS (Industrial and Financial Systems) i Asker. IFS ønsket et åpent kontorlandskap med en blanding av faste arbeidsplasser, «shared desk», lesesalsplasser og et møtesenter. Det var også fokus på gjenbruk av møbler.

IFS flyttet med de ca. 100 ansatte fra lokalet ved togstasjonen i Asker til 5. etasje i næringsbygget Asker Tek, det nye lokalet utgjør rundt 1 000 m2. Lokalet er delt inn i tre hovedløsninger; møtesenter, sosial sone og åpent kontorlandskap.

IFS er en bedrift som har mange kundemøter, både eksternt og internt og derfor var det et behov for møtesenter med direkte tilknytning til hovedinngangen. I møtesenteret er det fire møterom, tre mindre og ett større, samt et tekjøkken. I samme del av lokalet, også med direkte tilknytning til hovedinngangen, er venteområdet samt sosial sone, som er plassert mellom lokalets eksterne og interne del – slik at det enkelt kan benyttes av både ansatte og kunder. Den sosiale sonen er delt inn i to deler. Den ene delen er utstyrt med kjøkken med en tilhørende spiseplass og lounge. I denne delen er også den personlige oppbevaringen plassert, dette for å minske støynivået inne i arbeidsarealene/kontorlandskapet. Den andre delen av den sosiale sonen er en «fun-zone» med et spesiallaget bordtennisbord og to sittebåser. Denne delen er også tiltenkt å bruke som en drop down-arbeidsplass når det ikke brukes som pauseareal. Bordtennisbordet er tegnet slik at det også fungerer som et prosjektbord. Sittebåsene fungerer både som en plass der man kan trekke seg tilbake for fokusert arbeid, og til å ha kortere møter og samtaler.

Videre inn i lokalet er arbeidsarealet, som er delt inn i tre kategorier. De første plassene er faste plasser med kun dataskjermer som skjerming. Videre er det fortsatt faste plasser, men med bordskjermer for å kommunisere et medium konsentrasjonsnivå. Deretter er det free seating-plasser med et høyt konsentrasjonsnivå, med både front- og sideskjermer på arbeidsbordene. Det også 12 lesesalsplasser med høyt konsentrasjonsnivå for individuelt arbeid. Disse plassene er utstyrt med gulvskjermer på sidene og i front. Mellom arbeidsplassene og gangarealet er det høye oppbevaringsskap med planter for
å ytterligere skjerme og markere soner. I tillegg er det også fordelt multirom med ulike funksjoner rundt om i det åpne landskapet. Disse er innredet med en variasjon av lenestoler og småbord, mindre møtebord med sving-stoler samt fullverdige arbeidsplasser.

Kunden hadde en designmanual som skulle ligge til grunn for utviklingen av interiørkonseptet. I designmanualen var hovedfargene grønn og lilla i kombinasjon med eik. Cadi brukte manualen, men tok også inspirasjon fra naturen og skogen som ligger ved siden av bygget.

Den lilla fargen ble tonet ned til en dyp lilla/burgunderfarge som ble brukt som tekstil på møteromsstolene. Den grønne fargen ble brukt i både lyse og friske toner samt i en dyp tyngre fargeskala, både som veggmaling og på tekstiler. De to kjernene ble malt i forskjellige grønnfarger, for å skape et spill i fargesettingen. Det ble også brukt grønn tekstil i forskjellige kombinasjoner på sittemøbler og skjermvegger i hele lokalet. Eik ble brukt gjennomgående i lokalet, både på de to spileveggene i de sosiale sonene, på deler av oppbevaringen, og på de spesialtegnete møblene. I tillegg er det trukket inn gule og beige innslag for å få mer inn av de naturinspirerte elementene. I ventearelaet ved inngangen er det brukt en gul farge på loungestolene for å gi et spennende førsteinntrykk. Cadi påvirket materialitet og farger på leveransen fra entreprenør, blant annet gulv, deler av himlingen og detaljering av glassfelt. Det ble lagt vekt på sorte og stramme linjer.

Møbelutvalget består av en kombinasjon av gjenbruk og nye møbler. Arbeidsstoler, krakker og noen pendler er gjenbruk. De gjenbrukte møblene ble plassert i lokalet hvor det var mest egnet, mange av pendlene ble brukt i de sosiale sonene og i multirommene. Understellene på arbeidsbordene ble også gjenbrukt, men i kombinasjon med nye bordplater i andre dimensjoner og overflater.

I prosjektet ble det lagt vekt på å lage en helhetlig og konseptuell foliering og utsmykking av veggene i lokalet. Det ble utformet i samarbeid med Signex AS og Featuring Spaces AS. Konseptet for utsmykkingen er norske eventyrere gjennom tidene. Folieringen er en kombinasjon av trekanter i forskjellige størrelser og høyder. Trekantene er fylt med en gråfarge i ulike graderinger for å skape en dybde og 3D-effekt. En annen viktig del av konseptet var planter. Alle plantene ble planlagt og valgt i samarbeid med Ambius AS.

Den ene veggen i den sosiale sonen er kledd med en eik-spilevegg. Folieringen og kunsten på glassfrontene og veggene er utformet sammen med Signex As og Featuring Spaces AS.

Kjøkkenet har en sort utførelse med spilevegg bak. Spilene kobler de to sosiale sonene sammen og gir en lunhet til det sorte. Over spisebordet henger det to lyddempende pendler.

Møbleringsplan 5. etg.

Teppet og møblene ved inngangen markerer ventesonen, bak er det en spesialtilpasset garderobeløsning.

Den personlige oppbevaringen er samlet på en vegg i den sosiale sonen. Skapene er foret inn for å få et helhetlig og ryddig uttrykk.

Deler av den sosiale sonen, her er det spesialtegnet sittebåser og bordtennisbord. Når bordet ikke brukes til bordtennis fungerer det som et drop down-bord. Sittebåsene har en spilehimling grunnet brannkrav, men også for å slippe inn lys og knytte de sammen med spileveggene. Bakveggen er kledd i filt for å få en lyddempende og lun effekt.

Kreditering

IFS (Industrial and Financial Systems), ASKER
Firma
CADI INTERIØRARKITEKTER AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Eline Eide
KS ansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Elin Bashevkin
Prosjektmedarbeider
Interiørarkitekt Ada Olrems
Oppdragsgiver
IFS v/Totalreform AS
Foto
Niklas Hart
Leverandør av møbler
Holmris B8 AS
Web
cadi.no
Prosjektadresse
Hagaløkkveien 26, 1371 Asker
Moderne stilskifte
Miljøambisjoner
Fleksibilitet og bærekraft
Industri i varme omgivelser
High-Tech med lave skuldre
Et hjem i sentrum
Til toppen