En portefølje av ideer og skisser tok raskt form. Herfra begynte jakten på samarbeidspartnere. Via onlinenettverk fikk han kontakt med det da nylig startede Cadot Design, drevet av danske Dorte Damgaard og kinesiske Kevin Wang, som hver fyller sin rolle i sitt eget Leeke-firma, men i tett samarbeid.
Firmakonseptet appellerte til Amtorp, og de startet det som skulle vise seg å være et dynamisk samarbeid. Som partner var Cadot Design også i oppbyggingsfasen. Omfattende ressurser ble investert i utviklingsfasen fra begge parter. Globalisering og internett muliggjorde samarbeid fra tre forskjellige land. Designdelen håndteres fra kontoret i Norge i tett dialog med Cadot Design. Administrasjon, kontrakter, markedsføring og internasjonalt salg administreres fra Danmark av Dorte Damgaard. Møbelmesser i Asia og Europa planlegges i samarbeid med Kevin Wang, som primært håndterer sourcing, kvalitetssikring, salg og markedsføring i Kina. Produksjonen utføres av forskjellige møbelprodusenter, hovedsakelig i Kina. Blant flere forslag valgte Cadot i utgangspunktet å utvikle prototyper av spisebordstolen. Med sin spesielle blanding av asiatiske og skandinaviske uttrykk, vekket spisebordstolen raskt interesse i både Asia og Europa. Derfor bestemte de seg for å utvide konseptet med et uttrekkbart spisebord og en barstol. For å skape en sammenhengende kolleksjon, ble det monolittiske uttrykket, med treet som hovedmateriale, samt detaljene med avrundede ender på stoler og bordben, det som skulle danne den røde tråden gjennom serien. En av de største utfordringene underveis har vært å løse ulike produksjonsdetaljer med begrenset mulighet for fysiske møter. Det har vært et handikap å ikke ha muligheten til å inspisere og teste prototyper, men måtte nøye seg med å studere fotografisk materiale, beskrivelser og forklaringer på avstand. Innenfor moderne design er det ofte strebet etter enkelhet i produktene. Derfor går det litt mot strømmen når en kolleksjon som denne, spesielt spisebordsstolen, fremstår som ganske komplisert og rik på detaljer. Muligens er det nettopp i spenningsfeltet mellom det enkle og det komplekse at serien skiller seg ut og bærer sitt potensial. I alle fall er alle detaljer, tresamlinger, dimensjonering etc. blitt raffinert for å oppnå et høyt håndverksnivå innenfor de økonomiske rammene. Målet er at produktene skal være langvarige og at forbrukeren vil beholde og vedlikeholde dem i mange år fremover. Bordet kan pakkes flatt og barstolen kan stables. Så langt er stoler og bord tilgjengelig i to forskjellige tresorter. Sortbeiset bøk eller eik, hvitoljet eller malt gylden «burnt honey». Seter leveres med resirkulert skinn, «Eco skinn» eller ekte lær. Spisebordet med «butterfly»-forlengelsesplate har en diameter på 110 cm og måler 170 cm i lengde trukket ut. Størrelsen er rettet mot mindre, men fleksible boliger, som er etterspurt i Asia, men i økende grad også i resten av det internasjonale markedet.
Woodpecker
FIRMA
AMTORP DESIGN
PROSJEKTMEDARBEIDERE
Jacob Amtorp, møbeldesigner MNIL
(Full kreditering i bunnen av saken)
Etter en årrekke som ansatt ved arkitektkontorer i Danmark og Norge valgte Jacob Amtorp i 2014, med etableringen av Amtorp Design, å forfølge en livslang drøm om å arbeide med design.
Woodpecker
FIRMA
AMTORP DESIGN
PROSJEKTMEDARBEIDERE
Jacob Amtorp, møbeldesigner MNIL
(Full kreditering i bunn av saken)
Etter en årrekke som ansatt ved arkitektkontorer i Danmark og Norge valgte Jacob Amtorp i 2014, med etableringen av Amtorp Design, å forfølge en livslang drøm om å arbeide med design.