Prosessen som endte opp i Brasilia-stolen startet med et møte i Menus showroom, The Audo, i København. Anderssen & Voll hadde tidligere tegnet mindre gjenstander og vaser for dem og satt med en oppfatning av merkevaren Menu som relativt redusert og forenklet i formspråket. Slik mange av de siste tiårs danske produsenter fremstår som nyenkle med en fot godt forankret i Scandinavian Design-arven.
I The Audo merket de dog en annen stemning: varm materialitet, blomstrende jacquard-tekstiler, ekspressive skulpturer i tre. De lot dette inntrykket av en annen og mer eksotisk modernisme ligge i bunnen da de startet skisseprosessen, noe produktnavnet også antyder. De utviklet tre ulike konsepter og tenkte at Brasilia-varianten, som var deres favoritt, var en outsider og ville dra Menu ut i et mere utypisk landskap. Likevel var det nettopp dette prosjektet det ble valgt å gå videre med.
Det endelige uttrykket ble dyrket frem i eget studio og verksted gjennom utallige fullskalaeksperimenter. A&V bygger alle sine møbelprosjekter i fullskala så fort de har en fungerende 3D-modell. Jo før jo bedre – da erfaringen viser at de avgjørende beslutningene knyttet til dimensjoner og proporsjoner gjøres i produktets møte med rommet og kroppen. Industridesigner Rikke Dyrnes, ansatt i Anderssen & Voll, er hovedansvarlig for modellbyggeriet ved kontoret. Sammen med deres praktikant Elaheh Safi fra OsloMet bygde de seg gjennom flere fullskalaversjoner av stolen. Det meste av modellbyggingen gjennomføres i papp. Noe som skaper et sunt og rent arbeidsmiljø når man skal utføre dette i et kontormiljø. Lang erfaring med denne type bygging gir presise og effektive resultater. Av og til blir modellene kledd med tekstil for å gi en enda mere livaktig og tilnærmet virkelig opplevelse av et ferdig produkt.
Resultatet er blitt en sjenerøs og bastant stol der de brede armlenene og det karaktersterke understellet rammer inn et superkomfortabelt sete. Det har vært viktig at stolen skulle uttrykke en høy grad av komfort både i utseende og bruk. Den utradisjonelle komposisjonen med de runde og rektangulære emnene i treunderstellet gir følelsen av noe nytt og tidløst. Med Brasilia har A&V forsøkt, som navnet sier, å ta den skandinaviske designestetikken med på en reise over Atlanterhavet for å erfare en tropisk klimasone.
(Full kreditering i bunnen av saken)

Brasilia
FIRMA(Full kreditering i bunn av saken)