Et hjem i sentrum

Som en gründerbedrift i rask vekst, hadde Fiken behov for et hjem hvor familien kunne vokse. For Fiken, som for det meste har kundekontakt digitalt, skulle deres nye hjem være et inspirerende sted for de ansatte. De ønsket et sted med karakter og særpreg, som står i stil med deres verdier og identitet. IARK tok utfordringen.

Et hjem i sentrum

Som en gründerbedrift i rask vekst, hadde Fiken behov for et hjem hvor familien kunne vokse. For Fiken, som for det meste har kundekontakt digitalt, skulle deres nye hjem være et inspirerende sted for de ansatte. De ønsket et sted med karakter og særpreg, som står i stil med deres verdier og identitet. IARK tok utfordringen.

Men først og fremst var Fiken opptatt av hverdagen og hvordan den kan bli noe eget. For å sette stemningen og skape identitet er det første man blir møtt med en stor grønn plantevegg rundt et neon fikenblad. Alle må ta av seg på beina både for å få den hjemlige følelsen og for å spare på renholdet. Arbeidsplassene er fordelt på to fløyer med en blanding av teamkontor og åpne landskap. Hver fløy har sin særegne farge som endrer seg til dypere valører innover i lokalet. Dette er for å skape dybde og gi energi til arbeidet. Fellessonen ligger i enden av den ene fløyen med et raust kjøkken og et allrom som ivaretar behovene for forskjellige typer arrangementer som morgentrim, presentasjoner, sosialisering og juleverksted. Allrommet er omrammet av et amfi med integrerte sofamoduler. De komfortable sofaplassene er for daglige møter og amfiplassene gir plass for større arrangement. Ved kjøkkenet er det utgang til en felles takterrasse for hele bygget.

Lokalet i Karl Johans gate er rikt på detaljer og materialer som bindingsverk og teglstein, fra bygårdens gamle opprinnelse. Interiørarkitektene ønsket å beholde og fremheve mange av kvalitetene som lå i lokalet, både med tanke på miljø og uttrykk. Nye tregulv med fiskebensmønster ble lagt i lagerarealet for å supplere de eksisterende gulvene. De opprinnelige døråpningene mellom teamkontorene ble lukket med glass slik at det ble fri sikt gjennom alle fem teamrom, samtidig som lydsmitten er ivaretatt. Ventilasjonssystemet ble skiftet og ga dem derfor muligheten til å prosjektere med åpen sort himling og eksponerte tekniske føringer. Designen på glassveggene er tilpasset det røffe industrielle utgangspunktet.

Lokalet har fått en særegen identitet og atmosfære ved bruk av farger, og skreddersydde løsninger som plantevegg, sovepods og allrom med amfi. Fiken har fått et inspirerende hjem med karakter og personlighet, og et mangfold av funksjoner til arbeid og samhandling. Et sted hvor man tar skoene av, drikker god kvalitetskaffe
– og har det gøy på jobb.

De originale veggene er beholdt og døråpningene er blitt stengt med glassfelt for å bevare lyset og sikten.

Morgentrim er en del av hverdagen hos Fiken.

Sofamoduler integrert i amfitrinnene gir økt komfort og utvidet bruk av allrommet.

Fiken oppfordrer til en «power nap» i arbeidstiden.

Høye glassvegger og dører understreker den rause himlingshøyden.

Kreditering

FIKEN, OSLO
firma
IARK AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Heidi Tolo
Prosjektmedarbeider
Interiørarkitekt MNIL Frida Yggeseth
Oppdragsgiver
Fiken
Byggherre
KLP Eiendom
Foto
Niklas Hart
Web
iark.no, fiken.no
Prosjektadresse
Karl Johans gate 41a, 0162 Oslo
En hemmelig hylle i Trondheim
En ny æra for ærverdig villa
Et sunt miljø for coworking
Synlige historiske spor
Trygge omgivelser
Organiske former
Til toppen