Interiørarkitektene i PIR2 kom inn i forprosjektfasen i tidsrommet 2022–2023 og var med videre til detaljprosjekt 2023–2024. De jobbet tett med både totalentreprenør Betonmast Røsland og byggherre Devoldholmen Utvikling, og samarbeidet har vært godt gjennom hele prosessen. Interiørarkitektene hadde gjennom både forprosjekt og detaljprosjekt gode prosesser, med mange statusmøter og avklaringsmøter for interiørprosjekteringen, men også opp mot de tekniske fagene i prosjektet.
De utarbeidet et helhetlig interiørkonsept for alle fellesarealene i bygget, som innebærer inngangsparti, resepsjon, foaje, lobby, coworking-sone, kantine, kaffe- pizzabar, møteromspool, auditorium, vrimle- arealer, garderober og toaletter mm.
Devoldholmen Utvikling har vært svært opptatt av kvalitet og funksjonalitet. De ønsket at bygget skulle være vakkert og innbydende med karakter og identitet, og at det skulle fungere godt i mange ulike situasjoner og scenarier. PIR2 var derfor involvert i mange ulike brukerprosesser, spesielt med Campus Drift og Compass Group som er driver av kantinerestauranten og kaffe- og pizzabar.
Kantinen ligger mot sjøkanten i sør og kobler seg på et flott uteområde med uteservering om sommeren. Kantinerestauranten skulle fungere godt i ulike scenarier, som faglige lunsjer,studentkvelder og feiringer mm. Kantinen er utadrettet og skulle være et attraktivt og uformelt spisested for byens befolkning både på dagtid og på kveldstid. PIR2 forsto i løpet av prosessen at kantinerestauranten kanskje var litt «for stor» i forhold til en typisk hverdagskveld i Kristiansund. For større fleksibilitet ønsket de derfor å dele inn arealene i restauranten. Inndelingen resulterte i en del plassbygde møbler og rammeverk i tre og trespiler, samt bruk av tekstiler, som gardiner som kan trekkes for, slik at bruksareal kan minskes når det er behov for et mindre spiseareal.
For kantinens lunsjhverdag finnes det tre ulike matkonsepter; lokalmat, asiatisk og pizza. Utformingen og plasseringen av matkonseptene og diskene ble svært viktige, spesielt med tanke på fleksibilitet og sceneskift. Under en typisk hverdagskveld i Kristiansund er det normalt ikke behov for et så stort mattilbud og derfor ønsket driver å tilby noe uformelt og populært på kveldstid, som en pizzabar. For logistikkens del ble det viktig å få til sambruk mellom pizzabakeri og kaffebar.