Dia­log mel­lom gam­melt og nytt

BCG er et internasjonalt konsulentselskap med fokus på strategisk og finansiell rådgivning, og finnes i dag i 48 land i verden. Med stikkord som omstilling, nyskapning og fremtidens arbeidsplasser, ble Radius design utfordret til å utvikle deres nye hovedkontor til en kompleks sammensatt «by-bolig».

Dia­log mel­lom gam­melt og nytt

BCG er et internasjonalt konsulentselskap med fokus på strategisk og finansiell rådgivning, og finnes i dag i 48 land i verden. Med stikkord som omstilling, nyskapning og fremtidens arbeidsplasser, ble Radius design utfordret til å utvikle deres nye hovedkontor til en kompleks sammensatt «by-bolig».

I hjørnegården i Henrik Ibsens gate 1, vis à vis Utenriksdepartementet, og med Slottet som nærmeste nabo, skulle BCG transformere den seksjonerte, gamle bygården til ett gjennomgående kontorbygg, tilrettelagt for én bruker, med kontakt på tvers av etasjer, inndelt etter et mangefasettert romprogram.

Den ærverdige bygårdens dekorelementer og detaljrikdom, buehvelv og trappeløp, karakteristiske vinduer og inngangsparti, fasadeornamenter og bruk av edle, slitesterke materialer, med profiler i treverk, ble utgangspunktet for en dialog mellom det eksisterende gamle og forventning til innovasjon og nyskapning i det nye interiøret.

Like innenfor inngangsdøren begynner de vakre buehvelvene som leder inn i trapperommet og med én gang forteller historien om byggets opprinnelse. Her ligger resepsjonsområdet, med ny interntrapp til plan 2, samt kaffebar med mindre møteromsfasiliteter og garderober. Plasstøpt terrazzo i spesialfarge på gulv, betongtrapp med detaljer i cortenstål og lær – dekorelementer av finerte veggpaneler i eik med integrerte lyselementer, introduseres her og der gjennomgående i interiøret.

En rik og variert palett av varme og kaldere grønn, jord- og bruntoner, stillet opp mot hvite flater, gir hver etasje sin egen overordnete fargepalett. Eikepanelene med profiler brukes i forskjellige variasjoner av natureik eller hvitbeiset eik. Overganger til plassbygde skap og oppbevaring i møterom blir sømløse, der den samme linjeføringen brukes i fronter og hyller. Horisontale linjer er markert ved bruk av brystningsdetaljer i alle etasjer med referanser til gamle bygårder på Frogner, noen steder understreket med en cortenstål-detalj for enda tydeligere kontrast til de hvite feltene over. Gjennomgående bruk av eget design av dekorpendler og vegglamper i sosiale soner, møterom og korridorer, står i kontrast til og utfordrer de opprinnelige detaljene i huset. Den eksisterende gamle trappen mistet ved omstrukturering sine opprinnelige inndelinger til seksjoner på hvert repos, men oppleves nå som ett sammenhengende løp med direkte åpning inn til cellekontorer, åpne landskap og team-rom i hver etasje. Bæreveggelementer er benyttet til å bygge lokale minikjøkken som avgrensning mot trapperom og intern trafikk.

I husets øverste etasje åpenbarer det seg et unikt loftsrom med buehvelv og dobbel takhøyde, hvor det er etablert et fellesrom med mulighet for større arrangementer og store møter med sitteamfi og bar. Det opprinnelige gamle tørkeloftet med god takhøyde, er bygget om til en stor, sosial sone med kantine, barløsning, spill-soner, og bibliotek. Direkte adkomst til takterrasse med en spektakulær utsikt over hele byen – ligger som en liten skjult hemmelighet på toppen av det ærverdige gamle bygget.

Det er lagt vekt på løse møbler med karakter og høy kvalitet satt i kontrast til hverandre – møbeltekstiler med utradisjonelle fargevalg, plassbygde sittebenker og blomsterkasser, edle materialer som skal tåle bruk og bli vakre med tiden som går, tåle hverdagsliv og danne basen for et mangfold med kvalitet som skal vare i mange år. Et fantastisk spennende prosjekt som åpnet for mulighet til å gå i dybden i alle detaljer.

Gjennomgående bruk av eget design av dekorpendler og vegglamper i sosiale soner.

Resepsjonsområdet, med ny interntrapp til plan 2, samt kaffebar med mindre møteromsfasiliteter og garderober.

Horisontale linjer er markert ved bruk av brystningsdetaljer i alle etasjer med referanser til gamle bygårder på Frogner.

Eikepanelene med profiler brukes i forskjellige variasjoner av natureik eller hvitbeiset eik.

Dialog mellom det eksisterende gamle og forventning til innovasjon og nyskapning i det nye interiøret.

Overganger til plassbygde skap og oppbevaring i møterom blir sømløse.

Kreditering

BOSTON CONSULTING GROUP/BCG
Firma
RADIUS DESIGN AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Daniel Ness Turco
Oppdragsgiver
Boston Consulting Group
Web
radiusdesign.no
Fotograf
Dag Randen
Prosjektadresse
Henrik Ibsens Gate 4 Oslo 0255
Kontorets historie
Eksklusiv coworking
Dialog mellom gammelt og nytt
Til toppen