Et spe­sialde­signet løft

IARK har bistått Eiendomsspar i rehabiliteringen av fellesarealene i kontorbygget Hoffsveien 4. Målsetningen var å gjøre bygget mer attraktivt og funksjonelt for fremtidige leietagere. Utvide kapasiteten, og ta bygget inn i fremtiden med topp servicetilbud og design.

Et spe­sialde­signet løft

IARK har bistått Eiendomsspar i rehabiliteringen av fellesarealene i kontorbygget Hoffsveien 4. Målsetningen var å gjøre bygget mer attraktivt og funksjonelt for fremtidige leietagere. Utvide kapasiteten, og ta bygget inn i fremtiden med topp servicetilbud og design.

Det arkitektoniske hovedgrepet i løsningen ble å etablere en trapp mellom inngangspartiet i 1. etasje, og personalrestauranten og møtesenteret i 2. etasje, i et allerede eksisterende hull i dekket. Ved å skape sammenheng mellom disse to rommene fikk bygget en langt bedre flyt for både gjester og ansatte. Trappen og de omkringliggende veggene i det runde rommet man kommer inn i er like mye et smykke som det er en funksjonell forbindelse. Eksisterende gulv i begge etasjer var av høy kvalitet og ble rehabilitert og videreført. Det var viktig for prosjektet å finne måter å beholde og videreføre der det var mulig og hensiktsmessig. Samtidig har arealene gått gjennom en stor transformasjon, og en betydelig oppgradering.

Før ombyggingen hadde kantinen en nedsenket himling som gav en følelse av veldig lite takhøyde. Det ble derfor besluttet å fjerne denne og gå over til en åpen himling som gav økt romfølelse, mer lysinnslipp og mer utsyn. Samtidig ønsket interiørarkitekten å skape en lunere atmosfære enn det den tidligere hvite himlingen hadde gitt. Himlingen ble derfor malt mørk, og det ble jobbet mye med belysningskonseptet for å gi rom og soner riktig lys, til riktig tid.

Et annet viktig grep var å fjerne møterom ytterst mot fasaden for å åpne opp for kontakt mellom personalrestauranten og gatelivet i Hoffsveien. Ønsket var at brukerne av restauranten skulle kunne nyte den hyggelige utsikten, og få kontakt med miljøet på bakkeplan. Men også å åpne bygget i større grad for forbipasserende, og synliggjøre aktiviteten på innsiden.

Design og materialitet bygger opp under «hotellfølelsen» der resepsjonen med tilhørende bakvegg er det første man møter. Her tilbys det «lille ekstra» for brukerne i Hoffsveien 4. Veggene og taket i resepsjonsarealet er kledd med valnøttfiner med lyssatte nisjer hvor utvalgte objekter fra Eiendomsspars kunstsamling er plassert. Lyskassen over kaffebaren i er godt synlig fra resepsjonsområdet. Dette, sammen med trappen innbyr til bevegelse mellom etasjene. De ansatte kan starte dagen sin med en god kopp kaffe, og kanskje et uformelt møte i et av de hyggelige loungeområdene. Gjester i det tilhørende møtesenteret kan inviteres inn til lunsj, og kanskje ta opp PCen og jobbe litt i den hyggelige kaffebaren før de beveger seg videre.

En vesentlig del av prosjektet ble leveransen av spesialdesignet fast inventar. Gjennom begge etasjer finner vi spesialbygget møblering av høy kvalitet som er med på å løfte prosjektet og gi det sin identitet. Den tidligere nevnte trappen, galleriveggene, resepsjonsdisken, peis, romdelere og hyller. Alt er med på å skape en gjenkjennelig form og materialitet med høy kvalitet.

Publikumsarealene fremstår nå som nye med en tidsriktig og imøtekommende resepsjon og kaffebar som uformell møteplass fra morgen til kveld. Personal-restauranten fungerer som byggets samlingspunkt med en trivelig og dynamisk atmosfære. Interiøret er klassisk og av høy kvalitet – og gir assosiasjoner til en elegant restaurant eller hotellobby. Ombyggingen har involvert mye spesialinnredning og skreddersøm i fast inventar. Samtidig som den har vært fokusert på å beholde det man kunne. Gulvet i begge etasjer er beholdt og behandlet, sammen med kantinekjøkkenet der utserveringen har fått ny innredning og uttrykk, mens det meste inne på kjøkkenet er beholdt. Soneinndeling og variert møblering gjør at det store rommet har en lun og intim atmosfære, som inviterer til allsidig bruk gjennom hele dagen.

Trappen er byggets nye smykke, som leder opp til kaffebar, personalrestaurant og møtesenter. De buede veggene som omkranser inngangspartiet, kledd med valnøttfiner. Plassbygget buet benk.

Spesialbygget møbel i loungen ved kaffebaren.

Møbleringsplan 1.

Møbleringsplan 2.

Besøkende og ansatte treffes i kaffebaren for en uformell prat.

Peis og romdeler i bespisningsarealet.

Resepsjonsdisk og gallerivegg i 1. etg.

Fargepalett i jordtoner for lunhet og atmosfære.

Kreditering

HOFFSVEIEN 4, FELLESOMRÅDER, OSLO
Firma
IARK AS
Prosjektansvarlig
Nanna Lersbryggen, interiørarkitekt MNIL
Oppdragsgiver/byggherre
Eiendomsspar
Foto
Niklas Hart
Web
iark.no, eiendomsspar.no
Prosjektadresse
Hoffsveien 4, 0275 Oslo
NILs årbok INTERIØR & MØBLER 2022
Redaktøren har ordet
Presidenten har ordet
Undring og refleksjon
En utfordret stereotypi
Samlingssted for kunnskap og debatt
Til toppen