Gjennom hele interiørprosjekteringen var det fokus på å sømløst binde sammen ulike bygningskropper og tidsepoker til en helhet, samtidig som man ønsket å bruke ulikheten til å skape variasjon og unike opplevelser. Det var viktig for kunden at kontoret skulle være et attraktivt, inspirerende sted å velge og jobbe. Dette viste seg å være en utfordring, men med godt samarbeid med Dark fikk man gode overganger som gjør at det i dag oppleves som et godt bygg å bevege seg i. Konseptet er derfor bevisst lagt som en gjennomgående rolig base på himling, gulv og vegger, som gir mulighet til å endre eller legge til over tid. Basen tåler å ta i seg stor variasjon av farger og materialer, klassisk og tidløst, men likevel rom for det moderne og fremoverlente. I-d har brukt et lekent og fargerikt interiør med gjenkjennelige elementer som en del av wayfinding i tråd med EYs design guidelines. Det er også designet egne veggkledninger og faste innredningselementer som gjenkjennelige elementer i de ulike byggene for å bidra til følelsen av ett kontor selv med mange bygg.
En viktig del av ønsket til oppdragsgiver var å skape et hjem for ansatte og en møteplass i den hybride hverdagen – det gode møte mellom mennesker. Derav rause, sosiale soner hvor det skal være inviterende og tilrettelagt for en god kopp kaffe, bli kjent med hverandre eller bare henge med gode kolleger, er prioritert. De sosiale sonene er plassert sentralt i hver etasje, og gir god mulighet til å flyte over i et uformelt møte eller en teams-samtale uten at du skal behøve bevege deg ut av sonen du er i. I tillegg til mange gode møteplasser er kontoret designet med tanke på å støtte en hybrid arbeidsmodell, der ansatte kan jobbe hvor og når de vil. Dette har ført til et mangfold av arbeidssoner som tilpasser seg ulike behov og oppgaver.
Gjennom hele designprosessen har alle valg, fra funksjonelle løsninger til materialer og farger blitt diskutert og godt forankret i selskapets strategi. Et konsept og et kontor skreddersydd for å støtte opp om og bidra til akkurat den arbeidsformen og det designet oppdragsgiveren ønsket for sitt nye kontor. Gjennom en kombinasjon av spesialdesignede faste og fleksible arbeidsplasser, møterom, drop down, samhandling og sosiale soner gir dette fleksibilitet og frihet både for EY som selskap, men også for hver enkelt ansatts møte med stor variasjon i oppgaver og arbeidsstiler, samtidig som det fremmer samarbeid og kommunikasjon på tvers av organisasjonen. Bærekraft har vært viktig gjennom hele rehabiliteringsprosessen både for Schage Eiendom som eier og EY som leietaker. Kontoret er BREEAM Excellent-sertifisert, og det var et tydelig uttalt ønske fra alle i prosjektet om å skape en bærekraftig og ansvarlig bygg og arbeidsplass for fremtiden. Gjennom interiørkonseptet og i de endelige valgene for EY har I-d lagt vekt på kvalitet og bærekraft ved bruk av solide, naturlige og holdbare materialer i kombinasjon med innovative materialer som bla. biobaserte materialer, resirkulerte tekstiler og plast. Nyinnkjøpte møbler er nøye valgt med tanke på bærekraft og høy kvalitet, både estetisk og funksjonelt, for å sikre lang levetid. Det ble også tidlig bestemt at man ikke ønsket ny plast der det kunne unngås i prosjektet. I tillegg er det gjenbrukt en mengde møbler og dekor fra kontorene de flyttet fra i Bjørvika.
Utviklingen av Stortorvet 7 har blitt anerkjent gjennom flere priser og nominasjoner, inkludert OMA Awards «Årets transformasjonsprosjekt 2023» og Cityprisen 2024. Juryen har løftet frem kontorets imponerende transformasjon av et komplekst bygningskvartal, samt den høye kvaliteten på utførelsen og materialbruk.
Helhetlig transformasjon
(Full kreditering i bunnen av saken)

Helhetlig transformasjon
(Full kreditering i bunn av saken)