Hjem­lige omgivelser

I august flyttet elektrogrossisten Berggård Amundsen & Co AS inn i sitt splitter nye hovedkontor i Langhus. Dette var en nøye planlagt bygge- og flytteprosess, da firmaets 12 000 kvadratmeter store sentrallager også skulle ha samme adresse.

Hjem­lige omgivelser

I august flyttet elektrogrossisten Berggård Amundsen & Co AS inn i sitt splitter nye hovedkontor i Langhus. Dette var en nøye planlagt bygge- og flytteprosess, da firmaets 12 000 kvadratmeter store sentrallager også skulle ha samme adresse.

Berggård Amundsen (BA) er et norskt og familieeid selskap, og det er med på å gjøre dem litt annerledes enn mange andre i bransjen. Det har påvirket deres forretningsverdier og kjerneverdier, og inspirerer til å tenke langsiktig. Forut for formgiverprosessen jobbet BA og Metropolis med å definerte hvordan kontorene og arbeidsprosessene kan svare ut selskapets overordnede visjon og mål.

Med utgangspunkt i nøkkelordene; norsk, familieeid, teknologi, innovasjon har Metropolis utviklet et konsept, med sterke bånd til det nordiske og dens natur, med innslag av teknologi. Det skal være lyst og rent, med ekte og bestandige materialer. Ønsket var å «invitere hjem».

INTERAKTIV VELKOMST

Når du går inn dørene hos BA møtes du av et teknisk og lunt inngangsparti. Historien fortelles gjennom en lysinstallasjon på en finerkledd vegg bestående av tusenvis av små lysdioder. Uttrykket og funksjonen har vi utviklet i samarbeid med Void, et firma som opererer i krysningspunktet mellom design, arkitektur, kunst og teknologi. Resultatet har blitt en iøynefallende og interaktiv lysende vegg som hele tiden er i forandring. BA har selv fått tilgang til å programmere veggen og diodene, og kan ønske kunder velkommen på veggen. En fiffig detalj som får én til å føle seg ekstra velkommen!

I første etasje har de plassert alle møterom, kantine, sosial sone. Det er her én møtes for å ta seg en kaffe, nyte en deilig lunsj, strekke litt på beina, eller å utvikle de nytenkende ideene sammen med kolleger og gjester. I hjertet av etasjen finner du trappen. Dette er et viktig element og fungerer som det sosiale knutepunktet mellom etasjene. Den har et flerfunksjonelt formål både som vertikal kommunikasjon, samtidig som den kan benyttes som arena for uformelle møter og amfi ved større sammenkomster.

STORSTUEN
Kantinen fungerer som et hyggelig allrom. Det skal innby til morgenkaffe med kollegaene, uformelle eksterne og interne møter, og samle hele bedriften til felles sammenkomster og spesielle anledninger. I tilknytning til kantinen og inngangspartiet ligger kaffebaren, og er selve kraftsenteret i bygget. Her er det spenning, det er liv og det skjer masse. Her treffer man kunder og besøkende i tillegg til at det er stedet for å bli kjent og for sammen å skape morgendagens løsninger. I møteromssenteret har hvert av møterommene sin egen identitet. De har tatt i bruk ulike produkter og elementer av det BA har i sitt sortiment og leverer hver dag. Produktene er fremhevet ved å lage et lite «kunstverk» der de er satt sammen i et mønster, system eller belyst på en måte som gjør at de i tillegg til å ha en dekorativ effekt, også forteller en historie eller fremhever produktet i seg selv.

TORGET SOM BINDER ETASJEN SAMMEN
Beveger du deg opp trappen til andre etasje kommer du først til Torget. Dette er etasjens sosiale sone som også inneholder et stort bord for arbeid alene eller for samhandling. Tilknyttet er også to «hytter» med ulike funksjoner. «Tenketanken» er et kreativt rom med fleksibel møblering, store tavler og interaktiv skjerm. Godt med lys og friske farger gir energi og liv til kreative tanker. Vegg i vegg ligger «Biblioteket» som er et mørkere areal. Myke og behagelige loungemøbler og dempet belysning inviterer til roligere aktivitet og konsentrasjon. Dette er et sted å trekke seg tilbake for å jobbe, lese eller roe ned. Multirom og soner langs gangsonen skiller trafikken og det visuelle støyet fra arbeidsområdene. Her finner vi rom og soner av ulik størrelse og karakter, variert møblering og mangfoldig bruk av farger og tapeter, skaper rom med ulik atmosfære og innbyr til varierte arbeidsformer. Arbeidsområdene ligger rolig til og er arealer med mye dagslys og lysere farger. Et dekorativt teppe med naturmønster gjør også dette området til et variert og stimulerende areal. Ingen krok er kjedelig!

Etter innflyttingen har Berggård Amundsen fått veldig positive tilbakemeldinger fra de ansatte og besøkende. Lokalene har fått en deilig atmosfære og er lagt opp til en fleksibel og digital arbeidshverdag. Arbeidsformen er aktivitetsbasert, og hvor du vil arbeide velger du selv, alt etter hva slags oppgave du skal utføre. De besøkende blir tatt varmt imot og får et lite innblikk i historien, dette gjør at besøket hos Berggård Amundsen blir ekstra minneverdig. Velkommen hjem!

Torget er en samhandlingssone, og i tilknytning til dette ligger to «hytter». «Tenketanken» for kreative møter og «Bibliotektet» for konsentrasjon og fokus.

Trappen har et flerfunksjonelt formål både som vertikal kommunikasjon, samtidig som den kan benyttes som arena for uformelle møter og amfi ved større sammenkomster.

Interaktiv informasjonsvegg ved inngangspartiet. Tusenvis av lysdioder er frest inn i eikepanelet, og skaper en innovativ og innbydende måte å ønske kunder og ansatte velkommen på. Hva som vises kan programmeres – alt fra velkomsthilsener til kunder, informasjon om bedriften eller abstrakte motiver.

Interntrappen binder de to etasjene sammen og store vindusfelt gir mye dagslys inn i rommene. Her ser vi personalrestaurant og sosial sone i 1. etg., samt et stort drop-in arbeidsbord i 2. etg.

Multirommene deler av gangsonen og arbeidsområdene. Rommene har ulikt uttrykk i form av farger, tapeter og variert møblering.

Kreditering

BERGGÅRD AMUNDSEN & CO AS, LANGHUS
Firma
METROPOLIS ARKITEKTUR & DESIGN AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Kari Ihle
Prosjektmedarbeider
Interiørarkitekt MNIL Cathrine Stokke
Oppdragsgiver
Berggård Amundsen & Co AS
Byggherre
Anthon B. Nilsen Eiendom AS
Foto
Studio Dreyer Hensley
Web
metropolis.no
→Håndverksveien 25, 1405 LanghusProsjekt→side 143
Håndverksveien 25, 1405 Langhus
Hjemlige omgivelser
God oppstart
Imøtekommende eleganse
Spesiell romfølelse i Valle Wood
Kontinental stemning i Trondheim
Utnyttelse av hver krok
Til toppen