Lunt og friskt helsesenter

Paradis Helse etablerte seg i 2019 med et tverrfaglig helsesenter på Paradis i Bergen. Senteret tilbyr et helhetlig helsetilbud med ernæringsfysiolog, lege, fysioterapeut, yogaterapeut og personlig trener. Sven Gundersen har vært arkitekt for nybygget, Sol Design har vært interiørarkitekt for byggherre Stoller AS og leietaker Paradis Helse. I tett samarbeid med arkitekt og oppdragsgiver ble planløsning for senteret utarbeidet med fokus på møte med kunden, funksjonalitet og logistikk.

Lunt og friskt helsesenter

Paradis Helse etablerte seg i 2019 med et tverrfaglig helsesenter på Paradis i Bergen. Senteret tilbyr et helhetlig helsetilbud med ernæringsfysiolog, lege, fysioterapeut, yogaterapeut og personlig trener. Sven Gundersen har vært arkitekt for nybygget, Sol Design har vært interiørarkitekt for byggherre Stoller AS og leietaker Paradis Helse. I tett samarbeid med arkitekt og oppdragsgiver ble planløsning for senteret utarbeidet med fokus på møte med kunden, funksjonalitet og logistikk.

Målet for prosjektet var å skape en lun og imøtekommende atmosfære, med en inspirerende og sporty friskhet, hvor gode og bærekraftige løsninger var gjennomgående. Behandlingene skreddersys til den enkelte kunde gjennom tverrfaglig samarbeid mellom de ulike disiplinene. Paradis Helse ønsker å inspirere og veileder til gode helse- og livsstilsvalg.

Senteret inneholder resepsjon, vente/fellesareal, behandlingsrom, lab, pauserom, garderober, HC wc, yogasal og treningssal. Interiøret er universelt utformet og tilrettelagt for kunder i alle aldre og funksjonsnivå.

Bygget har en beliggenhet tett på naturen, med blant annet et stort eiketre som pryder inngangspartiet. Dette eiketreet ble tema for logoen til Paradis Helse. Den grafiske profilen og interiøret ble bundet tett sammen, og tre som materiale ble sentralt også i interiøruttrykket. Limedrop AS utformet den grafiske profilen i samarbeid med Paradis Helse og Sol Design.

I disponeringen av arealet ble funksjonsrom som wc, lab o.l. plassert i den indre kjernen, mens behandlingsrom, venteareal og pauserom ble lagt ut mot vinduene. Yogarom og treningssal vender ut mot frodig natur med en terrasse på hele langsiden, noe som tilfører interiøret spennende skift gjennom årstidene. Terrassen blir på fine dager brukt som en utvidelse av treningsareal, og bidrar til en enda tettere kontakt mellom interiør og natur.

Kjernen i lokalet er omgitt av smale trespiler med integrert LED-belysning, det skaper en behagelig atmosfære i gangarealene og legger en ro over interiøret. I bakre del mot behandlingsrommene er hjørnet rundet av for å skape et mykere formuttrykk og et vennligere møte. Behandlingsrommene er gitt et innbydende uttrykk med lyst tregulv, og mørkt tre i spesialdesignet innredning. Foliering på glassvegger og kontraster mellom fargene sort, gult og grønt skaper friskhet i uttrykket. Navn på behandlingsrommene er hentet fra latinske ord innen anatomi. Kombinasjonen mellom lunhet og friskhet er valgt for å skape trygghet og velvære hos brukere og ansatte.

Funksjonelle, fleksible og velutstyrte løsninger stod sentralt for å skape et velfungerende senter. Innredningene til behandlingsrom og garderober ble spesialdesignet, det ble bygget bæresystem for slynger over behandlingsbenker i fysioterapirom og alle vasker ble utstyrt med berøringsfrie blandebatterier. Pauserommet fungerer både som pauseareal, møterom og som kurslokale for mindre grupper. Pauserommet har spesialdesignet kjøkkeninnredning i sortbeiset eik med Silestone som benkeplate og veggbeskyttelse. Elementer fra logoen skaper en åpen og leken foliering ut mot gangareal. Ved behov for mer skjerming er det på innsiden av pauserommet montert en tekstil som kan trekkes for – den både skjermer og tilføyer akustisk demping.

Oppdragsgiver ønsket å løfte senterets kvalitetsnivå med bærekraftige og holdbare løsninger for å gi brukerne en eksklusiv og spa-aktig opplevelse. Dette understrekes gjennom sammensetningen av farger og materialvalg som lyse og mørke treslag, mørke fliser, farget glass i en frisk turkis farge, Corian-vasker, tredimensjonale fliser og Bolon-tepper i gangarealene. Materialer og farger kombineres med vekt på kontraster og balansen mellom tyngde og letthet. Belysningen er utformet med tanke på å understreke designkonseptet og skape en veksling mellom funksjonelt lys og stemningsbelysning. Fokus på kunden i et skreddersydd interiør gir gjestene en opplevelse av gjennomført kvalitet.

Yogasal med vakker beliggenhet mot terasse og natur.

Gangområdet mot lunsjrom, buet hjørne for et mykere uttrykk.

Resepsjon og venteområde med spesialdesignet resepsjonsskranke.

Behandlingsrom med spesialdesignet innredning og slynger over behandlingsbenk. Gul glassvegg gir friskhet til rommet.

Kreditering

PARADIS HELSE, PARADIS, BERGEN
Firma
SOL DESIGN
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Sonja Solstrand
Oppdragsgiver
Paradis Helse
Arkitekt
Sven Gundersen
Byggherre
Stroller AS
Grafisk design
Limedrop AS
Foto
Stine Østby, Ida Marie Skeie
Web
soldesign.no
Prosjektadresse
Sandbrekkevegen 13, 5231 Paradis
Fra institusjon til hjem
Lunt og friskt helsesenter
Beroligende tannlegekontor
Et hjerte for de svakeste
Til toppen