Varm og folkelig

Utvikling av nytt Deli-konsept for Fursetgruppen på Tullinløkka – i særegent nybygg av Mad arkitekter. Bakst, pizza og italienske delikatesser i samme hus som Juridisk fakultet. Radius Design fikk oppdraget om å gjøre dette til et varmt og folkelig sted med enkel estetikk bygget på gode kvaliteter og dekorelementer.

Varm og folkelig

Utvikling av nytt Deli-konsept for Fursetgruppen på Tullinløkka – i særegent nybygg av Mad arkitekter. Bakst, pizza og italienske delikatesser i samme hus som Juridisk fakultet. Radius Design fikk oppdraget om å gjøre dette til et varmt og folkelig sted med enkel estetikk bygget på gode kvaliteter og dekorelementer.

Høsten 2020 ble deler av kvartalet «Tullin» og det vakre nybygget som huser Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, ferdigstilt, utformet av Mad arkitekter. Bygget er del av en større utvikling i området, som også inkluderer å åpne opp det indre livet i kvartalet. Sammen med de historiske bygningene som omkranser den gamle Tullinløkka, har dette nå blitt transformert til en fin ny bypark, der Juridisk fakultet, sammen med de andre monumentalbyggene, rammer inn den nye plassen. 3000 studenter og 200 ansatte har blitt samlet i ett bygg der utvikling og sosialt fellesskap står i sentrum. Byggets strukturerte fasade i rød teglsten fragmenterer de store flatene og skalerer dem fint ned i dimensjon, samtidig som mønstrene danner de lange linjene, underbygger størrelsene og gir bygget en sterk karakter. Fargespill, tekstur og lysrefleksjoner i teglen er vakkert.

På gateplan, med inngang både fra Kristian Augusts gate og fra passasjen gjennom bygget, har Radius Design utformet en nytt Deli-konsept for Fursetgruppen, som ønsker å utvide sitt sortiment innenfor servering. Planløsningen er bygget opp rundt et butikk- og serveringskonsept, der det er mulig å kjøpe take away, sitte ned for en rask matbit eller ta en kveld med kolleger og venner. Det er også et godt utvalg av delikatesseprodukter som eksponeres i salgshyller. Disse fungerer også som romdelere, slik at spisedelen blir avskjermet fra et litt mere aktivt område for salg og service for folk som bare kommer inn fra gaten og skal raskt videre.

Den gode takhøyden i lokalet, de høye vinduene og gangpassasjen gjennom bygget, drar et levende byrom inn i spisestedet og skaper god kontakt med den nye parken som er etablert på den tidligere parkeringsplassen på Tullinløkka. Her ønsker man å lage et senterpunkt for alle som jobber i området og ikke minst alle jusstudentene og ansatte på fakultetet. Din Deli skal være et matkonsept basert på salg over disk av alt fra ferske brød, bakervarer, kjøtt- og ostevarer til salater og sandwicher for take away, og en herlig pizzameny som bakes på stedet av pizzabaker fra Italia, godt eksponert for kunder og gjester.

En stor vegghylle med bakervarer dekker hele rommets fondvegg. I front er det etablert en lang salgs- og kjøledisk med eksponering av ferskvarer og betjening av kunder, før disken knekker i L-form til pizzabakeren. Salgshyller med et bredt utvalg av produkter avgrenser butikk- og kafearealene. Et stort plassbygget møbel med sittebenker, skaper nødvendige avstand mellom butikk og kafesone. Ved de store vinduene mot gaten er det etablert barbord med barkrakker, og på ytterveggen mot passasjen finnes en lounge med lave stoler og spesialdesignet sofabenk. Det er lagt vekt på en særegen materialsammensetning med tydelige teksturer i en dempet fargepalett, som gjennom sin egenart skal gi varme til rommet, selv om paletten er i lyse valører. Betongelementer på veggen mot kjøkkenet, grov Biritapet laget av vakre, gyldne strå, lyse terazzofliser og mosaikkparkett i ask møter mørkbeiset eik på plassbygde hyller, sofa og sittebenker. I himlingen er det brukt Treulitt Trolltekt for god akustikk og dialog med de andre materialene på vegg og gulv.

Interiørarkitektene ønsket å utfordre hva slags materialer som gir «varme» til et miljø, uten å bruke for mye «farger». Som kontrast til den lyse paletten, tok de inn en dyp fiolettfarge på noen stoler og store, dekorative pendler, samt vegglamper med glassdetaljer som sprer lyset og underbygger teksturene i veggmaterialene.

All fast innredning, disker, hyller for butikkvarer, sittebåser og loungesofaer er utformet av Radius Design, produsert i samarbeid med Nordic Furniture. Den grafiske profilen er utviklet av WE OSLO, og logoen i neon på det grove Biritapetet skaper deilig kontrast til hele naturpaletten.

Planløsningen er bygget opp rundt et butikk- og serveringskonsept, der det er mulig å kjøpe take away, eller sitte ned for en rask matbit.

Vegglamper med glassdetaljer som sprer lyset og underbygger teksturene i veggmaterialene.

Alt av fast innredning, disker, hyller for butikkvarer, sittebåser og loungesofaer er utformet av Radius Design.

Den gode takhøyden og de høye vinduene drar et levende byrom inn i spisestedet og skaper god kontakt med den nye parken utenfor.

Kreditering

DIN DELI, TULLINLØKKA, OSLO
firma
RADIUS DESIGN AS
Prosjektansvarlig
Interiørarkitekt MNIL Thomas Ness
Oppdragsgiver
Fursetgruppen
Web
radiusdesign.no, dindeli.no
Prosjektadresse
Kristian Augusts gate 15–17, 0164 Oslo
Havsmak
Trekanten
En innbydende grønn oase
På toppen av Barcode
Assosiasjoner til Brooklyn
Hverdagsplass med digg topping
Til toppen