IARK har sammen med prosjektgrupper og brukergrupper internt i Nortura gjennomført en grundig prosess for å forme gode arbeidsplasser, og ikke minst skapt et felles møtepunkt for alle gjennom dagen. Denne sonen fikk det passende navnet «Tunet». Her satte man av mange kvadratmeter for å gi plass til gode soner å jobbe i alene eller sammen, på farta eller med en matbit. Tunet er også hovedfartsåre mellom resepsjonen, Mathuset Norturas showkjøkken og interntrappen som fører opp til arbeidsplasser i 3. etasje. Det ble jobbet lenge med å få god flyt i arbeidsarealene, og skape en følelse av åpenhet samtidig som arbeidssonene ble skjermet. Gjester og samarbeidspartnere og besøkende kan derfor bevege seg fritt på hele Tunet. Dette var et viktig grep for å inkludere og skape samhold som dekker hele organisasjonen.
Nortura har gått fra faste plasser i åpent landskap i de gamle lokalene på Løren, til en løsning med fritt plassvalg og en variert arbeidsplassmeny. For å finne riktig dekningsgrad og riktig utvalg av støttefunksjoner jobbet de lenge med organisasjonen for å bygge den «verktøykassen» som ville passe best.
Showkjøkkenet i 2. etasje har blitt flyttet frem til en hedersplass, og blitt en sentral del av Tunet. Dette er et viktig grep for å bygge merkevaren «Mathuset Nortura» og koble den daglige driften på kjernen av hva Nortura er. Her utvikles nye produkter, og duften fra det som skapes her inne blir en del av opplevelsen i den store fellessonen. Nærheten til Tunet gjør at de besøkende får komme inn i hjertet av bedriften, uten å forstyrre de fokuserte arbeidssonene.
Ombruk har vært en sentral del av prosjektet. En ting IARK er spesielt stolte av er beslutningen om å ikke bare gjenbruke understellet på de 120 hev og senk-pultene de skulle ha med seg fra gamle lokaler, men faktisk å ta jobben med å skjære om alle platene og bruke også disse. Alle arbeidsstoler er ombrukt fra tidligere lokaler. De aller fleste gjenbrukt slik de er, noen har fått nye ulltrekk, og de som trengte utskiftning av deler osv. er reparert. Nortura har gjenbrukt møteromsstoler, møbler til sosialsoner, og der det har vært mulig har man kjøpt brukt.
Alt av nyinnkjøp er norsk design, og aller helst også norsk produksjon. Ulltekstiler brukt i prosjektet er norsk ull, et «plussprodukt» fra Norturas egen produksjon. De har valgt å bruke norsk furu i møbelsnekkerier, med nydelig norsk håndverk utført av Henriksen Snekkeri. Prosjektet var ett av de første til å bestille stoler i gjenbruksplast laget av brøytestikker fra rundt om i Norge. Skinnet brukt i de plassbygde møblene er Norturas eget, og av den aller beste kvalitet. I de gamle lokalene på Løren hadde Nortura mange av den gamle klassikeren til Sven Ivar Dysthe, Lamilux. Noen av disse ble med videre til nye lokaler, trukket om med nydelig saueskinn fra Nortura og nybeiset. Nå er de en del av den hyggelige stemningen på Tunet og et nydelig eksempel på ombruk og å gi noe som mange synes er utdatert en ny drakt og en ny sjanse. De ansatte i Norturas industri har også bidratt inn i nye lokaler. Brukte frakker fra anlegg er sendt til Kvadrat i Danmark som har kvernet tekstilene og laget bordplater av disse. Gjennom nye lokaler har det lykkes Nortura å bygge felleskap og synliggjøre kultur, holdninger og identitet.
En synlig identitet
(Full kreditering i bunnen av saken)

En synlig identitet
(Full kreditering i bunn av saken)