Leken atmos­fære i showroom

Kinnarps er en av de ledende kontormøbelforhandlerne i Norge. Høsten 2021 flyttet avdelingen i Bergen inn i nye lokaler med seks andre bedrifter i Storetveitveien 56. Huseier hadde en klar visjon for bygget, og sammen med Mistrol Reklamebyrå AS laget de et konsept for en ny arena som skal vektlegge samspill og synergieffekter mellom ulike firmaer. Sol Design ble engasjert for å lage interiørkonsept og ha hovedansvaret for interiørutformingen for bygget.

Leken atmos­fære i showroom

Kinnarps er en av de ledende kontormøbelforhandlerne i Norge. Høsten 2021 flyttet avdelingen i Bergen inn i nye lokaler med seks andre bedrifter i Storetveitveien 56. Huseier hadde en klar visjon for bygget, og sammen med Mistrol Reklamebyrå AS laget de et konsept for en ny arena som skal vektlegge samspill og synergieffekter mellom ulike firmaer. Sol Design ble engasjert for å lage interiørkonsept og ha hovedansvaret for interiørutformingen for bygget.

Hovedoppgaven var Kinnarps’ lokaler, hvor det ble inngått en egen avtale for utforming av deres nye showrom. Med fokus på å skape et arbeidsmiljø som kan inspirere kunder, leverandører og arkitekter ble grunnleggende for prosjektet. Sol Design arbeidet i tett samarbeid med både daglig leder og ansatte ved Kinnarps’ Bergensavdeling. Kinnarps fikk også muligheten til å møblere de andre leietakernes arealer, på den måten utvides tilgjengelig utstillingsareal. Ege tepper blir leietaker i Kinnarps’ showrom, på bakgrunn av dette ble det lagt ekstra vekt på å vise frem spennende teppekvaliteter.

Det ble tidlig i prosessen lagt en plan om å la lokalene bli et innovativt og helhetlig interiør som fremviser en arbeidsplass mer enn et showroom. Tanken var å gi de besøkende en større forståelse av de ulike møblene og løsningene i en interiørsammenheng. Ved hovedinngangen ligger et stort møterom med særpreg i form av valgt teppe og designbelysning. Teppet og lampene er designet av Tom Dixon, med smeltet glass og rust gis det en varm glød til rommet. Det sorte taket og møtebordet gir et urbant uttrykk som fremhever møteromsstolene. Fargene er avstemt mot hverandre, med utgangspunkt i teppedesignet. Møterommet har fått en varm lunhet som gir en god ramme for møteaktiviteten. Utenfor møterommet var det tidligere en vindeltrapp, søylene har bærende funksjon og måtte derfor bli værende, arealet er gitt en ny funksjon som utstillingspodium med en lett tekstil rundt. På den måten får arealet igjen en naturlig tilhørighet i interiøret, samtidig som det gir Kinnarps større fleksibilitet. Materialbaren ligger i det samme området, den står til disposisjon både for ansatte, kunder og interiørarkitekter.

I hjertet av lokalet ligger kafeen som et møtested på tvers av de ulike leietakerne. Som hovedtema velges grønne fargetoner sammen med varme jordtoner. Den grønne fargen velges på bakgrunn av temaene; miljø og bærekraft, sammen med varme farger inviteres og inkluderes de besøkende inn  i Kinnarps’ hverdag.

Et spesialdesignet grønt kjøkken blir et blikkfang fra en kommer inn døren. Den varme atmosfæren trekker en innover i lokalet. Elementer som dempet belysning, sort industriell himling, armeringsmatte i kobberfarge med bugnende grønne planter og dekorbelysning i resirkulert papp, gir en lun atmosfære omkring den sosiale møteplassen. Lekenheten og den uformelle atmosfæren understrekes med shuffleboard og fotballspill. I det ene hjørnet av kafeen er det et organisk utformet amfi som har flerbruksfunksjon som både scene, amfi og utstillingsareal for skiftende møbler. I motsatt ende av arealet er det en spesialdesignet hyllevegg for utstilling av møbler. En kombinert stolbar og utstillingsvegg. Fra denne delen av kafeen er det også utgang til en terrasse som på sommertid vil bli et utvidet utstillingsareal, samt gir et fint uteareal for de ansatte.

Toalett og trapperom er gitt særpreg i materialsammensetning og uttrykk, tanken bak er at ethvert rom skal få gi unike opplevelser uavhengig av type rom. Det har vært viktig å vise et bredt spekter av hva Kinnarps kan tilby av møbler og løsninger. Den grunnleggende tanken om et innovativt og helhetlig arbeidsmiljø er beholdt, det skaper en ny opplevelse av hva et showroom skal være. Tilbakemeldingene fra kunder og besøkende er at de langt lettere kan identifisere seg, og se muligheter for egne arbeidsplasser slik lokalene er utformet.

Et spennende podium til fremheving av møbler har gitt arealet et nytt innhold som faller naturlig på plass i interiøret.

I arbeidssonene og rom for lengre konsentrasjonsarbeid er himlingen hvit både som kontrast til den sorte industrielle himlingen, og for å gi gode arbeidsforhold
for de ansatte.

I hjertet av lokalet ligger kafeen. Et møtested på tvers av bedriftene med varme og lunhet, den uformelle stemningen fremheves gjennom ulike spill og i en del av møbelvalgene. Kafeen har et spesialdesignet organisk amfi som fungerer både som scene, amfi med sitteplasser og areal for skiftende utstilling.

Toalettrom med det lille ekstra. Spesialdesignet eikevegg sammen med fliser i ulike størrelser og uttrykk er med på å skape særpreg. Toalettene har i tillegg ulike hovedfarger på veggene.

Kreditering

KINNARPS AS, BERGEN
Firma
SOL DESIGN AS
Prosjektansvarlig
Sonja Solstrand, interiørarkitekt MNIL
Oppdragsgiver
Kinnarps AS, Bergen
Byggherre
Storetveitvegen 56 AS
Foto
Stine Østby
Prosjektadresse
Storetveitvegen 56, 5072 Bergen
Web
soldesign.no, kinnarps.no
Optimalisert fleksibilitet
NILs årbok INTERIØR & MØBLER 2022
Redaktøren har ordet
Presidenten har ordet
Undring og refleksjon
En utfordret stereotypi
Til toppen