De flotte gamle fabrikklokalene i Drammensveien 130 var en fulltreffer for behovene deres. Her kunne de få et stort fleksibelt gulv å lage utstilling på, samtidig som de kunne legge godt til rette for en god arbeidshverdag for de ansatte. For å få til dette jobbet de mye med plassering og utforming av fast inventar som skjerming og gode akustiske produkter nedhengt over soner med arbeidsplasser og møteplasser.
Input ønsket å lage lokaler som ikke bare var en statisk utstilling, men som kan være et sted å samles, et sted å jobbe mellom møter for kunder og samarbeidspartnere, og en ressurs for interiørarkitekter og kunder. I det visuelle og romlige ønsket de å understreke rommets arkitektur, holde det åpent, men samtidig gi mulighet for opplevelsen av avgrensede soner, og rom i det
store rommet.
For å tilrettelegge for nok møterom ble det bygget en mesanin med tre møterom, og et kjøkken med en hyggelig kjøkkenøy. Takhøyden utnyttes, og fra mesaninen har man god oversikt over utstillingen. Det største møterommet har inngang fra hovedetasjen, og her har man plassert akustiske paneler på veggen for å håndtere en spesielt utfordrende akustikk.
Hele veien har det vært et sterkt fokus på fargebruk. De har lagt opp en palett som har kulør, og tør å ikke være nøytral bare for å tilpasse seg varierende trender og uttrykk. Fargepaletten ble satt på gjentatte tester, der de satte den opp mot et stort utvalg farger og materialer for å sikre at løsningene man velger i dag kan stå og være varige også i møte med skiftende fargetrender
i fremtiden.
Prosjektet har mye fast inventar, alt spesialdesignet og tilpasset behovet til Input. Nå og i fremtiden. Form og funksjon i samspill i fast inventar og spesialtilpassede løsninger gir prosjektet god funksjon, og binder det store rommet sammen på en fin måte.
Materialbaren var spesielt viktig for kunden, da dette er en viktig del av prosessen med kunde og interiørarkitekt, og de ønsket å optimalisere måten materialbiblioteket blir brukt i møter. Rundt den store øya kan man jobbe, med god bordplass, og veldig tett på de ulike materialene man diskuterer. Slik forenkler design og romfunksjon det som før var mye løping inn og ut av møterom.
Til prosjektet designet IARK flere innredningselementer for utstilling. Blant annet utformet de flere utstillingshyller til et stort antall stoler som står utstilt til enhver tid, og ville tatt mye plass om ikke det var for at de her kunne utnytte høyden optimalt.
Sammen med designerne i Input har man laget et prosjekt som våger å være særegent, optimalisert for fleksibilitet – og er en lun og hyggelig arbeidsplass for alle som jobber i Input.
Optimalisert fleksibilitet
(Full kreditering i bunnen av saken)
Optimalisert fleksibilitet
(Full kreditering i bunn av saken)