I-d. var engasjert av byggherre Höegh Eiendom og jobbet tett med arkitektene mht. utarbeidelse av kravspesifikasjon, rombehandling, fast inventar/spesialdesign og leietagertilpasninger. Romlaboratoriet var engasjert av Redd Barna som leietaker, og fulgte dem gjennom hele prosessen fra valg av bygning, utvikling av arbeidsplasskonsept, brukerprosesser og løst inventar. Leveransene er sømløst knyttet sammen og bidrar til at både Redd Barnas nye hjem i HasleTre har en unik og helhetlig identitet. Bærekraftsmålene for prosjektet var tydelige, og HasleTre er BREEAM Excellent-sertifisert bygg.
INTERIØRKONSEPT
HasleTre er Norges første fullskala demonterbare trebygg – her er alt fra byggets konstruksjoner til inventar modulært og demonterbart. Bygget er et trebygg fra innerst til ytterst: Arkitektene har prosjektert bærekonstruksjon i massivtre og limtre, isolasjonsmaterialer av trefiber og fasadekledning av trespon. Trelåser og tredybler erstatter stål og skruer i alle horisontale og vertikale elementer i bygget. Bygget er demonterbart og ombrukbart slik at materialene kan gjenbrukes i andre prosjekter i fremtiden eller justeres iht. endrede behov. Dette gjør HasleTre til et forbilde for sirkulære bygg.
Interiørkonseptet ble utviklet av I-d. i samarbeid med arkitektene, med hovedfokus på bruk av treverk i kombinasjon med naturlige materialer som ull eller kork. Fast inventar og ulike kledninger er prosjektert med sømløse overganger slik at inventar fremstår som del av arkitekturen. Materialvalget gir en helt unik lun stemning, med taktile overflater, naturlig lys, luft og lukt, samt god akustikk. Naturen er tatt med inn, og gjør at både ansatte og besøkende føler seg velkommen.
Man har fokusert på å videreføre detaljering med demonterbare løsninger. Synlige konstruktive materialer og detaljering av sammenføyninger gir prosjektet karakter, og reduserer materialforbruk. Under utviklingen av interiørkonseptet hadde de en egen kartlegningsstudie for å finne nye treprodukter, som var både ressursbesparende og kortreiste alternativer til materialene man normalt benyttet som platematerialer. Her fant de både spennende materialer, overflater, behandlinger og produkter. Man introduserte resirkulerte lettvektskonstruksjonspaneler til prosjektet, med en slags honeycomb-kjerne. Panelene inneholder resirkulerte reststrømmer av naturlige cellulosefibre, og som er biologisk nedbrytbare. CO2-utslippene under produksjon og transport var 60% lavere enn f.eks. kryssfiner. Produktet var også 100% sirkulært der gamle plater kunne brukes til produksjon av nye plater. I-d. fant også nye spennende treprodukter – på HasleTre er til og med noen av toalettene i trekompositt.
Sterk fargebruk med linoljepigmentert treverk i fast inventarleveransen tilfører karakter og lekenhet tilpasset leietageren Redd Barna, som ble videreført i løst inventarleveransen. I-d. hadde et tett samarbeid med Romlaboratoriet i forhold til koordinering av spesialtegnet inventar og løst inventar. Gjenbruk/ombruk var også del av leveransen for fast inventar. Overskuddsfliser ble benyttet i garderober, og sanitærutstyr ble hentet fra ulike lokasjoner og gjenbrukt i kontoretasjene.