Qual­i­ty Hotel Panorama

Hotellet på Tiller i Trondheim, kjent som «melkekartongen», har gjennomgått en betydelig utvidelse 42 år etter åpningen av den første delen. Prosessen startet allerede i 2012, da behovet for større kapasitet ble tydelig på grunn av økt etterspørsel, både for overnatting og konferanser. Det gamle bygget ble derfor utvidet med en ny, høyere del, som ble bygget sammen med det eksisterende hotellet for å oppnå en estetisk sammenheng. HAEG interiørarkitektur
har bistått i oppgraderingen av hotellet.

Qual­i­ty Hotel Panorama

Hotellet på Tiller i Trondheim, kjent som «melkekartongen», har gjennomgått en betydelig utvidelse 42 år etter åpningen av den første delen. Prosessen startet allerede i 2012, da behovet for større kapasitet ble tydelig på grunn av økt etterspørsel, både for overnatting og konferanser. Det gamle bygget ble derfor utvidet med en ny, høyere del, som ble bygget sammen med det eksisterende hotellet for å oppnå en estetisk sammenheng. HAEG interiørarkitektur
har bistått i oppgraderingen av hotellet.

Nybygget inneholder 200 rom, inkludert suiter og familierom med køyesenger, samt en konferansesal på 850 kvadratmeter og 18 møterom. Hensikten med utvidelsen var å møte etterspørselen fra både forretningsreisende og konferansegjester.

Bygget er 20 etasjer høyt og rommene har imponerende glassfasader med panoramautsikt. Dette skaper ikke bare et visuelt bånd mellom innendørs- og utendørsmiljøene, men gir også et luftig og åpent preg på de ulike rommene. Det naturlige lyset strømmer inn, og sammen med den imponerende utsikten, får rommene en lys og energisk atmosfære som passer for både forretningsreisende og turister.

Prosjektet har vært preget av tett samarbeid mellom flere aktører, inkludert arkitekter, entreprenører og hotellets ledelse, og har hatt som mål å skape et nytt landemerke samtidig som det relaterer seg godt til det eksisterende bygget.

Hotellets nye konferansefasiliteter og utvidede kapasitet gjør det til et av de største hotellene i Norge, og tiltrekker seg et høyt belegg, spesielt i perioder med store arrangementer.

Det å skape en hyggelig og intim atmosfære i et så stort hotell har vært en spennende utfordring, spesielt når man samtidig skal imøtekomme behovene til store menneskemengder, som konferansedeltakere eller turister. Det handler om å finne en balanse mellom storslagenhet og komfort, hvor design og materialvalg spiller en nøkkelrolle.

Det ble viktig å dele opp de store arealene i mindre, mer personlige soner. Det har bl.a. vært fokus på å kunne tilrettelegge fellesarealene for ulike sittesoner, loungeområder og transparente romdelere som bryter opp rommet og gjør det mer innbydende. Variert belysningen har også spilt en avgjørende rolle. Den myke, intime belysningen i lobbyen og andre sosiale soner gir en hyggelig og avslappet stemning, mens de mer funksjonelle, skarpe lyskildene i konferanserommene og møterommene gir et profesjonelt og effektivt miljø. Den dynamiske belysningen skaper et skifte i stemningen avhengig av tid på dagen og hva rommet skal brukes til, noe som er en viktig del av helhetsopplevelsen.

Materialbruken i hotellet har også vært en avgjørende faktor for å oppnå ønsket atmosfære. Naturmaterialer som tre, tekstiler og stein er benyttet gjennom hele bygget for å tilføre varme og tekstur til de nye rommene. Bruk av treverk på gulv og paneler gir en jordnær følelse, som kontrast til de glatte overflatene i glass og stål. Steinen, brukt i detaljer på møbler og som gulvfliser, tilfører en subtil, men sofistikert eleganse som speiler hotellets ønske omå være både moderne og tidløs.

Fargene er nøye valgt for å gi en følelse av ro og harmoni. De duse gyllene tonene på veggene bidrar til å skape et luksuriøst, men samtidig avslappet miljø. Dette står i kontrast til de mer nøytrale fargene i møblene, som gjør at fargene og materialene kan komme til sin rett uten å virke overveldende. De myke og behagelige fargene gir et varmt preg, mens detaljer som kunstverk og dekorative elementer legger til personlighet og karakter i hvert rom. Ettersom hotellet omfatter både eksisterende og nytt bygg, ble det viktig å skape en helhetlig design ved å bruke gjennomgående materialer og farger som binder de to delene sammen, samtidig som man beholder en harmonisk overgang.

For å opprettholde en følelse av intimitet i de store fellesområdene, har det vært en spesiell bevissthet på å bruke møbler og
å skape design som både er funksjonelle og innbydende. Komfortable sittegrupper i ulike størrelser gir gjestene muligheten til å trekke seg tilbake til mer private områder, selv i de større arealene og konferanseområdene. Denne tilnærmingen til interiøret har vært avgjørende for å balansere hotellets store skala med et personlig preg.

Samlet sett er utvidelsen av hotellet et godt eksempel på hvordan design kan møte både praktiske behov og estetiske ønsker. Gjennom bevisste valg i materialer, farger, belysning og møblering, fremstår det som et hotell med en romslighet, men som samtidig har intim atmosfære som gjør at gjestene føler seg velkomne, uansett om de er på forretningsreise eller ferie. Den nøye gjennomtenkte designen og interiøret har ikke bare forbedret hotellets funksjonalitet, men også forvandlet det til et moderne
og stilfullt landemerke på Tiller.

Én av fire suiter, med trapp opp til en mesanin. Ved å bruke skrivebord som en kombinert romdeler, bevares luftigheten
i rommet og man kan nye utsikten fra panoramavinduene.

Tilbaketrukket loungesone med intim hyggebelysning.

Resepsjonen er delt opp i 3 satellitter, for å være mer imøtekommen mot gjester. Fra inngangspartiet frem til resepsjonssatellittene er det en nedsenket spesialdesignet tre himling, for å skape en sone og markering når man kommer inn i hotellet.

Et av konferanserommene fungerer også som et fellesområde med integrerte hyller og sittebenker. Akustikkveggen i valnøttfiner er spesialdesignet.

Styrerommet med en intim og uformell stemning. Spesialdesignede dekorhyller og skjenk.

Biblioteket er en egen avdeling med hyller til dekor og bøker, samt et sosialiserende fellesbord med strømuttak.

I frokostrestauranten er det skapt ulike sittesoner ved hjelp av transparente hyller som romdelere.

Detalj av sengegavl med tekstiler i ulike varme jordfargevalører.

Standard hotellrom med panorama vinduer, duse veggfarger og mørkt treverk. Himlingsfargen er trukket noe ned på vegg for å skape en lunere følelse i rommet.

Kreditering

QUALITY HOTEL PANORAMA, TRONDHEIM
Firma
HAEG INTERIØRARKITEKTUR
Prosjektansvarlig
Nina Hæg, interiørarkitekt MNIL
Prosjektmedarbeider
Camilla Akersveen, interiørarkitekt og møbeldesigner MNIL
Oppdragsgiver
Strawberry/NPM
Arkitekt
Link Arkitektur
Byggherre
Strawberry
Landskapsarkitekt
Link Arkitektur
Foto
Anne Bråtveit
Web
haeg.no, strawberry.no/hotell/norge/trondheim/quality-hotel-panorama
Prosjektadresse
Ivar Lykkes veg 1, 7075 Tiller
Innbydende og hjemlig
Quality Hotel Panorama
Ny start i gammelt skall
Naturlige materialer og sommeridyll
Karmøy Pilothjem
Estetikk og livsstil hånd i hånd
Til toppen