Metropolis startet prosjektet med å utarbeide arealanalyser og mulighetsstudier av bygget. Her så de et stort potensiale i å utnytte det utvendige atriet, og hvordan de ved å innlemme dette arealet, kunne forbedre den interne kommunikasjonen i bygget. Parallelt startet møter med de ulike avdelingene og foreningsleddene, for å avklare ønsker og forbedringspunkter. Det ble utfordret på mulighet for åpne kontorlandskap, men organisasjonen ønsket til sist å beholde løsning med cellekontor i de fleste avdelingene. Alle etasjer ble totalrenovert og det ble da viktig å tilrettelegge for å skape gode siktlinjer, slik at den visuelle kommunikasjonen ble forbedret. Dette ble bl.a. løst ved å etablere glassfelt mellom alle kontor, ut mot korridorene. Etter forprosjektet ble det besluttet å utføre 3D-skanning av bygget, for å kartlegge avvik mellom eksisterende tegninger og bygg. Dette gav interiørarkitektene et godt og helhetlig grunnlag for detaljprosjekteringen, hvor de hadde ukentlige prosjekteringsmøter med arkitekt og tekniske fag, for å løse utfordringer og finne de beste løsningene.
Resultatet er en destinasjon og landemerke av Legenes hus, et sted som alle medlemmer kan være stolte av, et bygg som inviterer inn til læring, samhandling, kurs- og møtevirksomhet og en ny arbeidsdag. I første etasje ligger personalrestauranten, som er utformet slik at den fremstår som et uformelt møtested, en hyggelig kafe og restaurant.
For å ivareta kravet om utadrettet virksomhet, er det etablert en hyggelig kaffebar i tilknytning til det utvendige torget, den nye inngangen og personalrestauranten. Inngangspartiet er flyttet til en mer sentral plassering, og er i dag en del av helheten i fasaden ut mot Christiania Torv. Inngangspartiet ble utvidet og fremhevet med en portal som stikker ut fra fasaden. Med ny skilting og belysning, er den i dag en inviterende og synlig inngang. Innvendig, i hjertet av bygget er det åpnet opp med et nytt atrium. Atriet er en grønn oase, et friskt pust med en visuell identitet som er annerledes enn resten av bygget. Dette er blitt et rom hvor det er spennende å bevege- og oppholde seg. Grønne planter, godt med dagslys og gode akustiske løsninger bidrar til trivsel. Rundt atriet i første etasje, er det tilrettelagt for uformelle møter, møtesenter med rom som kan bookes, og mingleareal for kurs- og konferansedeltagere.
En romslig og skulpturell trapp knytter sammen etasjene, og er tilgjengelig for besøkende opp til plan 2. Løsningen åpner opp, og inviterer publikum inn. Den nye trappen kobler sammen fellesområdene i 2., 3. og 4. etasje. Dette er et grep som bidrar til å revitalisere fellesområdene i eksterne og interne soner, slik at det legges til rette for samhandling på tvers av avdelingene. Kontoretasjene har hver sin identitet, både pga. den ytre arkitekturen med skråtak, og ved at felles samlingsområder er tenkt benyttet av hele bygget. I etasjetorgene er det satt av rom til uformelle samhandlings- og møteområder, kaffe/minikjøkken, møterom og kopi/rekvisita.
I 4. etasje er det utgang til en stor takterrasse, og i 8. etasje er det en mindre takterrasse. Arealene fikk nye overflater, rekkverk, belysning og møblering. Det er lagt inn en høy standard på kvalitetene som er beskrevet og inventaret i eksterne- og fellesområder i kontoretasjene. Dette for at det kommersielt skal være et konkurransedyktig produkt for utleie, at det skal tåle stor slitasje og at vi skal kunne møte fleksibel bruk av områdene.
En åpen dør
(Full kreditering i bunnen av saken)
![](/uploads/images/_468x633_crop_center-center_100_none/6_210817_130100.jpg)
En åpen dør
FIRMA(Full kreditering i bunn av saken)