Med beliggenhet litt i «bakevja» i det ikoniske Operahuset, med utsikt til Operagata gjennom lange smale vinduer delvis nede i gulvhøyde, har dette restaurantrommet i årevis vært nærmeste nabo til utbygging og utvikling av arealene foran Oslo S. Med etablering av Diagonalen og det nye Deichman og forvandlingen av området fra motorvei til hyggelig gjennomfartsåre, fra Rådhusgata til Vannkunsten, har dette nå blitt et
attraktivt byrom.
Den store plassen med springvann eller skøytebane, biblioteksterrassen med servering og amfitrapper ned til sjøkanten, har kommet på plass de siste årene og åpnet for en fornyet nærkontakt med dette restaurantlokalet som har ligget litt bortgjemt i Operaen. Havsmak har alltid hatt sin egen inngang fra Operagata, som har vært lite benyttet. Det ble nå etablert mere oppmerksomhet mot denne inngangen, som en naturlig konsekvens av aktivitet i den nå godt etablerte nye gjennomfartsåren i Bjørvika.
Etter 15 års bruk, var det ønskelig å oppgradere arealene, og samtidig endre matkonsept fra klassisk restaurant til et bredere utvalg av småretter servert på en mere uhøytidelig måte. Samtidig ønsket oppdragsgiver å videreutvikle menyen for restaurantdelen, der både operagjester og folk fra gaten, uten billett til forestilling, kan reservere bord, eller booke plass for lukket selskap.
Havsmak
(Full kreditering i bunnen av saken)

Havsmak
(Full kreditering i bunn av saken)